Behandelingen

In massages en coaching heeft Wellbeing by Tommy een groot aanbod.
Bekijk hieronder meer informatie over de verschillende behandelingen en prijzen.

Therapeutische massage

Een therapeutische massagebehandeling is een intensieve lichaamsbehandeling aangepast in functie van de klachten van de klant. Deze massage is een combinatie van verschillende massagevormen, die intensief werken op jouw specifieke fysieke en/of emotionele klachten. Dit wil zeggen dat we zo goed als elke klacht, hoe uiteenlopend ook, gaan analyseren en proberen te behandelen door middel van massage.

Tijdens de behandeling streven we naar het verminderen en/of opheffen van blokkades, spanningen, spierpijnen, gewrichtspijnen, verminderde bewegingsmogelijkheden en het bereiken van de juiste lichaamsbalans.

Tijdens de therapeutische massage worden de energiebanen en acupunctuurpunten gestimuleerd en de bloedvaten en organen ontgift, de massage zorgt bovendien ook voor een dieptereiniging van spieren en bindweefsel en geeft een krachtige impuls aan het immuunsysteem. Hierdoor leren we het lichaam ook terug te ontspannen door aanraking, zodat we ook geestelijk terug kunnen ontspannen. De negatieve spanningen doen wegvloeien en de positieve energie ten volle naar binnen laten stromen.
Uw lichaam wordt terug bewust van elk plekje, elke prikkeling op je lichaam, je voelt je terug lichter worden en je geest kan zich terug openstellen en de emoties laten wegvloeien.

Bij fysieke klachten ten gevolgen van triggerpoints wordt een triggerpoint massage toegepast.

Voor elke klant wordt tijdens een intakegesprek een heel specifiek behandelplan opgesteld, altijd in samenspraak met de klant. Dat kan variëren van intensieve massage tot zeer ontspannende en op de bepaalde punten gerichte massage, veelal in combinatie met ontspanningstechnieken.

Klik hier voor tarieven.Fibromyssage

Fybromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden ziektebeeld. Kenmerkend zijn spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam, de spierpijn wordt doorgaans heviger na inactiviteit of blootstelling aan kou.
Fibromyalgie gaat vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

Kenmerken van fibromyalgie:

 • Diffuse pijn in de omgeving van de gewrichten, met name op de aanhechtingsplaatsen van de spieren aan de pezen.
 • Stijfheid, met name 's ochtends (zo'n 1 à 2 uur) en na lange periodes staan, zitten of liggen in dezelfde houding.
 • Vermoeidheid
 • Concentratiestoornissen en problemen met het korte- en langetermijngeheugen
 • Slaapproblemen
 • Bloedonderzoek en röntgenfoto's wijzen niet op een ziekteproces of abnormale slijtage. Fibromyalgie wordt dan ook meestal vastgesteld door een uitsluitingsdiagnose, wanneer alle onderzoeken naar andere aandoeningen zijn uitgesloten. Doorgaans ontstaan de klachten spontaan en verergeren ze geleidelijk aan. Ook in een later stadium is er niets dat wijst op een slijtageproces, ontstekingen of andere beschadigingen in het lichaam.

Doordat er nog geen duidelijke oorzaak is gevonden door de medische sector, bestaat er jammer genoeg ook nog geen specifieke medicatie. Bij de fibromyssage gaan we gericht kijken naar de symptomen en worden de technieken dan ook op afgestemd naar het lichaam. Elke fibro-patiënt heeft zeker baat met pijn- en stressverminderende behandelingen, ondanks de uiteenlopende symptomen/klachten die van patiënt tot patiënt kunnen verschillen.

De massage is dan ook afgestemd op de "tender points" of de gevoelige plaatsen op het lichaam, in combinatie met de besproken klachten die je als patiënt specifiek hebt. In de fibromyssage zitten dan ook behandelingen vervat vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine) waardoor we te werk gaan op de meridiaan- en energiebanen.

Klik hier voor tarieven.Relaxatiemassage

Een relaxatiemassage is een manuele massages van het lichaam. We gaan hier een stap verder dan alleen maar effleurrages (lange strijkbewegingen) uitvoeren, de spieren worden stuk voor stuk stevig behandeld (je geeft zelf aan hoe stevig je de massage wil).

Dankzij de relaxatiemassage worden blokkades en spanningen weg gewerkt, wat voor een zalig gevoel van ontspanning zorgt.

Hierdoor worden de spieren volledig losgemaakt, de bloedsomloop in de spieren en gestimuleerd waardoor de stofwisseling en toxines (gifstoffen die verantwoordelijk kunnen zijn voor pijn en spanning) en andere stoffen sneller worden afgevoerd. Zo wordt er meer zuurstof naar de spieren gebracht waardoor deze weer alle energie optimaal kunnen benutten.

De stress en spanning in het lichaam verdwijnen, emoties komen los. Je voelt je weer helemaal herboren en men kan er weer helemaal tegenaan.

Klik hier voor tarieven.Sportmassage

Sportmassage is een stevige vorm van massage waarbij knedingen en strijkages worden gebruikt om toegang te krijgen tot de dieperliggende spierlagen. De massage maakt verhard weefsel weer soepel en stimuleert de bloedcirculatie, waarbij tevens de afvalstoffen it de spieren afgevoerd worden. Via sportmassage kunnen ook triggerpoints (verkrampingen in spieren op microniveau) opgespoord en behandeld worden.

De behandeling bestaat uit verschillende massagetechnieken gericht op de verbetering van de conditie van de spieren. Door de massage ontspannen de spieren zich, wat bijdraagt aan de totale verbetering van de fysieke en mentale gesteldheid.

De belangrijkste technieken aangewend in deze massages zijn het kneden, de effleurage (oppervlakkige strijkmassage), de petrissage (stevige kneedmassage), en de frictie (krachtige wrijfmassage).

Deze massage is uiteraard erg geschikt voor sporters, maar niet alleen voor hen. De massage is eveneens bedoeld voor mensen die last hebben van gespannen spieren, stress, hoofdpijn, of die heel actief in het leven staan.

Klik hier voor tarieven.Chinese Orthomanipulatie van de botstructuur

Chinese bone setting is een manuele therapievorm waarbij we met ademhaling en een lichte tot medium druk de botten, wervels en gewrichten in het lichaam corrigeren. Of met andere woorden subluxatie (zenuwblokkades, beknellingen), scheefstand of instabiliteit van gewrichten of botten. Wervels in de wervelkolom of gewrichten staan niet meer in hun ideale positie waardoor er bewegingsbeperkingen (fixatie) en pijn kan ontstaan.

Door het corrigeren of “manipuleren” van gewrichten of wervels en botten kan dit opgelost worden. Vaak hoor je mensen bangelijk zeggen: “Niet kraken!” want dat is gevaarlijk! Wanneer dit op de juiste manier uitgevoerd wordt, kan dit totaal geen kwaad en kan men zelfs wonderbaarlijk meteen pijnvrij en bewegingsvrij zijn. We gaan, door het corrigeren van de botten, wervels en gewrichten, ook de spieren, pezen en zenuwstelsel beïnvloeden.

Chinese bone setting is een ideale veilige manier om het lichaam te corrigeren.

De bone setting bestaat uit trekken aan het lichaam, re-positioneren en stabiliseren, fixatie, rechtzetten door middel van houding correctie. De behandeling berust op het oplossen van een ziektebeeld en preventie van ouderdomsklachten zoals aandoeningen aan het bewegingsapparaat, voornamelijk nek en wervelkolom en de grote botten en gewrichten van het lichaam

Door de bone setting kunnen we stoornissen opheffen zodat de zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel kunnen bereiken en organen en weefsel weer beter met elkaar kunnen functioneren. Bij segmentale spinale setting (manipulatie) verbetert de mobiliteit en vermindert de pijn. Vooral lage rugpijn en cervicogene hoofdpijn (hoofdpijn die ontstaat vanuit de nek) zijn zeer goed te behandelen met de Chinese bone setting.

Indicaties
 • Lengteverschil benen
 • Bekken instabiliteit
 • Knie, enkels en voet problematiek (scheefstand, kneuzing, neuropathie, hol/platvoet)
 • Spondylosis (slijtage van de wervels), scoliose (afwijkende kromming in wervelkolom)
 • Lage rugklachten: lumbago, niet acute hernia en ischias, luxatie (gewricht, beknelling van zenuw), subluxatie (wervel dislocatie)
 • Nek en schouderklachten, frozen shoulder, hoofdpijn, migraine, oogklachten
 • Tennis en golf arm, RSI, springvinger, carpal tunnel syndroom
 • Rotator cuff problematiek (schouder)
 • Doorbloedingsstoornis in spieren en pezen
 • Duizeligheid, ménière, evenwichtsstoornis
 • Pijnbestrijding, ontstekingsremmend, myofasciale reactiepunten oplossen
 • Mobiliteit bevorderen, vermoeidheidsvermindering
 • Spijsvertering bevorderend
 • Optimale houding = optimaal functioneren
Contra - Indicaties
 • Protheses (knie, heup), plaatjes schroeven en andere fixaties
 • Acute hernia en ischias
 • Recente whiplash (niet recent > 3 maanden -> WEL CBS)
 • Kanker
 • Verse littekens in het behandelde gebied
 • Zwangerschap (wel 3 maanden na bevalling)
 • Ernstige vitale orgaan klachten en bij donororgaan
 • Koorts
 • Infectieziekten (griep, verkoudheid, keelontsteking)
 • Extreme vermoeidheid en uitputting
 • Open wonden (ulcus cruris, open been)
 • Zware psychische klachten (schizofrenie, zware borderline)
 • Besmettelijke huidziektes
 • MS/ME (multiple sclerose = ziekte CZS), (myalgische encefalomyelitis = postvirale hersenziekte, ontstekingen in de hersenen en ruggenmerg)
 • ALS (amyotrofische laterale sclerose, neurologische ziekten van de zenuwcellen in het ruggenmerg
 • Vaataandoeningen: trombose, arteriosclerose, reflexdystrofie (heftige pijn en ontstekingen bij ineens stoten van armen of benen)

Klik hier voor tarieven.Wellbeing by Tommy biedt geen erotische massages aan!
Gelieve dit te respecteren en hiervoor geen contact op te nemen. Alvast bedankt.